Спортски терен у Јарковцима је асфалтиран, а сада средити школу

Јарковци, 17. октобар 2023 – Веома нас радује што су најпре деца и млади, али и старији Јарковчани добили, такорећи, нов спортски терен. Сада је потребно исто урадити и са школом, каже Владимир Галушка, одборник Групе грађана „Инђија и ти“ у инђијској Скупштини.

Он подсећа да су се деца играла, углавном, на небезбедним травњацима поред пута, јер простор за спортске активности нису имали, а родитељи нису били спокојни кад пусте децу напоље.

Спортски терен у селу сада је пресвучен новом асфалтном подлогом, чиме су створени бољи услови за спортске активности.

Галушка наглашава да иницијатива Групе грађана „Инђија и ти“ подразумева не само реконструкцију постојећих спортских терена, него и изградњу теретана на отвореном у свим насељеним местима Општине Инђија.

Он напомиње да је сада неопходно решавање проблема обезбеђивања новог објекта сеоске школе, јер је постојећи неадекватан, неуслован и непримерен за одржавање наставе.

– Објекат у којем су тренутно сеоска школа и вртић се урушава, а нерешени имовинско – правни односи су годинама кочница за помак– указује одборник Галушка.

Док се то не реши, Група грађана „Инђија и ти“ предложиће хитно проналажење решења за смештај основаца из Јарковаца, као и деце млађег узраста, за шта већ постоји објекат који је неопходно привести намени и прилагодити потребама деце.

Scroll to Top