Следи уклањање дивљих депонија у Новим Карловцима, Новом Сланкамену, Марадику и Крчедину

Инђија, 26. октобар 2023 – Изузетно нас радује што је обезбеђен новац и што следи чишћење дивљих депонија у Новим Карловцима, Новом Сланкамену, Марадику и Крчедину. Као што је познато, заштита животне средине има посебно место у нашем програму и то је нешто на чему изузетно инсистирамо, па нас посебно радује што је баш наш Живан Живановић 24. октобра у Покрајинској влади преузео бесповратна средства за реализацију те активности, поручује Александра Иваз, активистикиња Групе грађана „Инђија и ти“.

Инђија је једна од 13 општина које су 24. октобра успеле да, захваљујући конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, дођу до бесповратних средстава намењених уклањању дивљих депонија.

Додели и потписивању уговора је присуствовао помоћник председника Општине Инђија Живан Живановић, који је затим саопштио да ће Покрајинска влада учествовати са 37, док је Општина Инђија обезбедила додатних седам милиона динара за уклањање дивљих депонија у четири насељена места.

– Као што је рекао и Живановић, уклањање дивљих депонија је важно не само зато што се уклања ругло које нам свима смета, него зато што се на тај начин заузима и загађује најпре пољопривредно земљиште, али и подземне воде и ваздух, те укупно деградира животна средина људи у Марадику, Крчедину, Новим Карловцима и Новом Сланкамену. И, веома нас радује што ће тај проблем бити решен – истиче Александра Иваз.

Scroll to Top