Почело снимање саобраћајних прекршаја у центру Инђије

Инђија, 21. новембар 2023 – Одборница и активисткиња Групе грађана „Инђија и ти“ Александра Иваз задовољна је због активације камера и система за аутоматску детекцију саобраћајних прекршаја у центру Инђије. Она подсећа на то да је ово била иницијатива ГГ „Инђија и ти“ на којој је одборничка група упорно инсистирала.

Као што је познато, у циљу безбедности учесника у саобраћају, недавно је почео да ради систем за аутоматску детекцију саобраћајних прекршаја, па ће непрописна брзина, престројавање на пуној линији и пролазак кроз црвено светло на семафору бити строго санкционисани.

– У складу с временом у ком живимо, напредују и сви типови система за управљање и контролу мреже. Сматрам да овакав вид надзора има велику улогу у достизању високог нивоа безбедности саобраћаја и градова уопште – рекла је Александра Иваз, која је и дипломирани менаџер безбедности.

Она је подсетила да је безбедност учесника у саобраћају, а пре свега најмлађих, задатак свих структура и грађана, као и да ће Група грађана „Инђија и ти“ инсистирати и на побољшању осталих видова контроле саобраћаја у читавој инђијској општини.

Поред тога, Иваз је истакла и да је неопходно унапредити возачку и саобраћајну културу.

– Апелујемо на возаче да поштују саобраћајне прописе, не само на местима где су камере, него на свим путним правцима, јер је сигурност грађана најважнија – поручила је Иваз.

Scroll to Top