Живан Живановић: Садњом 700 платана остварује се један од еколошких циљева Групе грађана „Инђија и ти“

Нови Карловци, 6. децембар 2023 – Активисти и активисткиње Групе грађана „Инђија и ти“ познати су по томе да постављају реалне циљеве и да дају све од себе да се ти циљеви остваре. Тако смо пре извесног времена нашим симпатизерима и члановима обећали пошумљавање путног правца на релацији Нови Карловци – Нови Сланкамен и сада се то остварује, каже Живан Живановић, члан Ужег тима Групе грађана „Инђија и ти“.

– О томе колико је садња тих платана на том месту важна, не само ради озелењавања и очувања животне средине, него и због заштите пољопривредних усева у том подручју, не треба посебно ни говорити – наставља Живановић.

– Свако ко је икада и погледао наш програм или зна било кога од нас који смо ангажовани у Групи грађана, зна колико нам је важна заштита животне средине. Исто тако, познато је и да у свом раду инсистирамо на мерљивим резултатима. Циљева, наравно, имамо још. Али, илустрације ради, када је у питању озелењавање у нашој општини, само на овом путном правцу ЈКП „Комуналац“ је претходних дана засадило 140 платана. Када се томе додају и стабла која су затим засађена у индустријској зони, долазимо до броја од 700 стабала. Свему томе додајте податак да ће платани бити засађени и на другим путним правцима и чињеницу да је у протекле четири године на подручју општине засађено 10 хиљада садница. Мислим да имамо разлога да будемо задовољни – констатовао је Живан Живановић.

– Оно што чујемо на терену од својих симпатизера јесте да је дефинитивно постигнут известан темпо озелењавања инђијске општине. Дакле, људи то виде и препознају. То је нешто што је сада постало редовна пракса и неизоставни део планирања за сваку годину – закључио је Живановић.

Scroll to Top